Tesen er således tilmed:
For det første, at en socialanalytisk samtidsdiagnose kan bryde naturaliseringerne (individ-samfund, intra-extra etc.) ved at problematisere selvfølgelighederne.
For det andet, at det er et tragisk vilkår ved problematiseringen, at selvfølgelighederne erstattes (forhold til forhold, kraft-modstand, første-anden scene, aktiv-passiv etc.).
For det tredje, at historisering er den rette vej til denaturalisering.
For det fjerde, at det over-historiske er den tragiske omskrift.
Og hvad er så lige det hensigtsmæssige i det – ud over gentagent fremstillingsmæssigt at insistere på, at filosoferen er tesefremsættelse? Ja, det vil vise sig – efterlods. Thi diskursen intervenerer i sig selv, installerer det, den uddriver: den sociale excorsisme. Den er ikke mere sand, mere rigtig, mere korrekt, måske ikke mere hensigtsmæssig, men den er mere passende – selvom den er sin egen værste modstander.
Den diagnosticerende analytiker sporer forvekslinger som forglemmelser, fortalelser, forlæggelser og forgribelser. To immaterielle processer og to materielle processer. I den mest sociale af alle verdener ville der ikke være en anden scene. Den bliver til, fordi bemægtigelsestrangen (viljen til orden, tilegnelsen etc.) møder modstand. Det svarer helt til, at læsningen (“the reading”) møder modstand for interpretationen. Interpretor begrænses af sin egen afmagt, men det er modstandene, man protesterende skal bearbejde.
Конец ознакомительного фрагмента.
Текст предоставлен ООО «ЛитРес».
Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.
Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.