4.Antoni Ferrando felicita Joan Fuster per la investidura com a doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona (2 d’octubre de 1984). (Foto: Cortés. Arxiu Joan Fuster, Sueca.)
5.Amb Joan Coromines en la seua visita a València (1985).
6.Amb diversos companys dels departaments d’Alacant i València, amb motiu de la visita de Joan Coromines. De dalt a baix i d’esquerra a dreta: Joan Ponsada, Francesc Ferrer Pastor, Antoni Ferrando, Rafael Alemany, Joseph Gulsoy, Joan Coromines, Lluís Alpera, Jaume Pérez Muntaner, Jordi Colomina, Vicent Escrivà, Lluís B. Polanco, Vicent Simbor, Carme Barceló, Enric Balaguer i Joan Ramon Borràs (1985).
7.Emili Casanova i Antoni Ferrando, dos joveníssims companys des dels inicis de la creació del Departament, en una visita a Granada (1985).
8.Ferrando va presidir l’Àrea d’Història de la Llengua del II Congrès Internacional de la Llengua Catalana. En la imatge, pronunciant el discurs inaugural a Poblet (1986).
9.Amb Albert Hauf i Curt Wittlin en una sessió dels Premis Octubre (1992).
10.Apadrinant Antoni M. Badia i Margarit en l’acte d’investidura com a doctor honoris causa per la Universitat de València (16 d’octubre de 1992).
11.Antoni Ferrando, al paranimf de la Universitat de València, rep de mans del rector Ramon Lapiedra la medalla de la Universitat de València i el títol honorífic per a Joan Fuster en un acte pòstum (23 de novembre de 1992).
12.Al claustre del carrer de la Nau amb el rector Ramon Lapiedra i l’escriptor Enric Valor el dia de la seua investidura com a doctor honoris causa. D’esquerra a dreta: J. V. Martínez Luciano, M. Baldó, C. Morenilla, M. Pérez Saldanya, Ramon Lapiedra, Enric Valor, Vicent Escrivà, Antoni Ferrando, Albert Hauf i Pere Riutort (30 de novembre de 1993).
13.La Secció Filològica de l’IEC. D’esquerra a dreta: A. Ferrando, J. Argenté, J. Veny, V. Pitarch, J. Mallafré, J. Moran, J. Miralles, M. Màyer, J. Rafel, P. Verdaguer, M. Àngels Anglada, A. M. Badia i Margarit, M. Teresa Cabré, J. Roca-Pons i Aina Moll (juny de 1995).
14.Com a director de l’Institut Uni versitari de Filologia Valenciana, Ferrando visità, amb Vicent Pitarch, el president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol (1997).
15.Amb Xavier Casp al seu despatx de València (febrer de 2003). (Foto: Lluís B. Polanco.)
16.Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (15 de juliol de 2016) (Foto: Joan M. Asensi, AVL).
17.Intervenció en el I Simposi Internacional sobre Situació i Perspectives del Plurilingüisme a Europa (AVL), amb la conferència «Els drets lingüístics en l’àmbit valencià: nous plantejaments» (2007).
18.Acte de presentació, a l’Aula Magna de la UV, de la investigació d’Abel Soler, dirigida per Ferrando, que donava les claus per a la descoberta de l’autoria de Curial e Güelfa (febrer de 2017). (Foto: M.S.M.)
19.Antoni Ferrando va apadrinar, amb Vicent Simbor, el pare Josep Massot com a doctor honoris causa per la Universitat de València. En la imatge, al paranimf en un moment de l’acte d’investidura (16 d’abril de 2017). (Foto: P. Pelechà, TAU-UV)
20.Amb la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, al claustre del carrer de la Nau. (juny de 2018). (Foto: M.S.M.)
21.A Bucarest, amb la junta directiva de l’AILLC i alguns dels assistents al XVIII Congrés Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (juliol de 2018).
22.Ferrando en les dues últimes lectures de tesis doctorals dirigides per ell. En una imatge, amb el ja doctor Alaitz Zalbidea. En l’altra, amb el doctor Adrià Martí Badia i els membres del tribunal: Maribel Guardiola (UA), Rafael Roca (UV) i Jordi Ginebra (URV) (febrer de 2019). (Fotos: M.S.M.)
23.Acte de presentació del llibre Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d’una llengua moderna de cultura des de la diversitat (PUV, 2018), coeditat amb les direccions generals de Política Lingüística de Catalunya, Balears i València. En la imatge, Ferrando amb els membres de la taula: el company Emili Casanova, el director i les directores generals de Política Lingüística dels tres governs, Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà, i la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez (4 de febrer de 2019). (Foto: M.S.M.)
24.Conferència de cloenda del Congrés Internacional «Sant Vicent Ferrer i el poble valencià» (València, IAM) (28 de febrer de 2019). (Foto: V. J. Escartí).
BIBLIOGRAFIA D’ANTONI FERRANDO FRANCÉS
1. LLIBRES
1978 Narcís Vinyoles i la seua obra («Pròleg» de Manuel Sanchis Guarner), València, UV, Departament de Lingüística Valenciana.
1980 Consciència idiomàtica i nacional dels valencians («Pròleg» de Manuel Sanchis Guarner), València, UV, ICE/IFV. [Edició simultània, amb una «Presentació» de Marià Gonzàlez Baldoví, València, Ajuntament de Xàtiva.]
1983 Els certàmens poètics valencians del segle XIV al XIX («Pròleg» de Jaume Pérez Montaner), València, Institut de Literatura i Estudis Filològics / IAM / Diputació de València.
1986 Llengua COU. En col·laboració amb Miquel Nicolás, Manuel Pérez Saldanya i Vicent Salvador, València, Gregal Llibres / Consorci d’Editors Valencians.
1987 Invitació a la llengua catalana. En col·laboració amb Miquel Nicolás, Manuel Pérez Saldanya i Vicent Salvador («Pròleg» i «Epíleg» de Germà