Testamentul Contemporan. Aldivan Teixeira Torres. Читать онлайн. Newlib. NEWLIB.NET

Автор: Aldivan Teixeira Torres
Издательство: Tektime S.r.l.s.
Серия:
Жанр произведения: Религия: прочее
Год издания: 0
isbn: 9788873048831
Скачать книгу
Yahweh, iar eu sunt începutul, mijlocul și sfârșitul tuturor lucrurilor care există. Prin cuvântul meu, fundațiile și structurile Universului au prins formă, transformând ceea ce era doar un vis în realitate. Munca mea creatoare nu încetează niciodată, căci esența vieții este eternă.

      Pământul este una din cele mai frumoase planete populate din Univers. La fel ca pe Kalenquer (prima planetă creată), am sădit în creaturi un grad limitat de inteligență și obiectivul de a stăpâni planeta. Acestea se numesc oameni, făcuți după chipul și asemănarea mea.

      În timpul erei umane, am trimis mereu profeți în numele meu ca să avertizeze, să organizeze și să-i conducă pe cei care cred. Totuși, de cele mai multe ori au fost respinși în această lume în care domnește răul.

      Aceasta este ultima mea încercare de împăcare cu umanitatea, care, dacă rămâne rebelă, va suferi consecințele, scurtând astfel cu două treimi timpul rămas până la apocalipsă.

      Așadar, urmărește, roagă-te și ascultă de Fiul meu, care a binevoit a vizita Pământul din nou. Arătați-i Lui toată gloria și adorația, acum și-n vecii vecilor, amin!

      Toți ne tragem dintr-un bărbat și o femeie și suntem primiți în sânul unei familii. Așa a fost încă de la începutul timpului. Importanța grupului familiei se reflectă în viața personală a fiecăruia. Dacă avem o familie unită cu valori solide, avem o șansă mare să fim părinți, copii, frați, colegi buni. Pe scurt, oameni buni.

      Cum poate fi definit grupul familiei actualmente? O familie este un grup de oameni cu personalități și țeluri asemănătoare. Nu trebuie să existe neapărat o legătură de sânge. Pe lângă grupurile heterosexuale, pot fi incluse aici și cele homosexuale, familia formată dintr-un singur părinte, rudele prin alianță și chiar comunitățile de prieteni. Familia este cea pe care ne putem baza în momentele grele.

      Copiii sunt o parte delicată a familiei. Adulții ar trebui să urmărească să creeze în ei o legătură afectivă în așa fel încât aceștia să se supună ei. Ar trebui să evite influențele negative asupra copiilor și să-i protejeze de violență și infracțiuni. Această perpetuare are loc pe viață.

      Crearea unor legături noi și întărirea celor deja existente cu oamenii apropiați aduc mai multă fericire și siguranță omului. Asigură-te că știi cine este lângă tine pentru tot restul vieții și treceți peste diferențele dintre voi ca să aveți un trai liniștit. Fiți fericiți.

      Familia biologică și familia de suflet. Există cazuri de abuz în familie și de respingere. Adesea, despărțirea este inevitabilă și omul descoperă că are sprijin în străini. Familia de suflet, cea care te acceptă așa cum ești, ar trebui să fie valorificată drept familia de sânge. Dacă găsești acești îngeri pe pământ, mulțumește-le.

      Rolul membrilor familiei. Familia este un grup social care se definește prin regulile sale dintre membri. Părinții și frații mai mari au obligația de a asigura sprijin și ajutor celor mai mici, iar aceștia din urmă trebuie să fie ascultători, de ajutor și dedicați studiului. Este un schimb mutual. Dacă există o fisură în această legătură, lucrurile devin instabile.

      Importanța unei orientări religioase. Încă din fașă, copiii ar trebui să fie tratați ca o matrice religioasă. Faptul că părinții au o anume religie nu le dă acestora dreptul de a-și impune voința asupra copiilor lor. Respectul autonomiei și liberului arbitru al acestor ființe mai mici este un exercițiu esențial pentru o relație bună. Oricare ar fi decizia lor, iubirea nu se va schimba.

      Valorile care trebuie venerate: umanitatea, fidelitatea, loialitatea, sinceritatea, teama de Dumnezeu, iubirea, înțelepciunea, cooperarea, unitatea, respectul, demnitatea, colegialitatea, toleranța, libertatea, evoluția, curajul, credința și speranța.

      Reguli. Fă curățenie în casă, trezește-te devreme, gătește, spală vasele, fă-ți curățenie în cameră, citește o carte bună, salută-i pe ceilalți, comportă-te frumos la masă, cere permisiunea de a intra în și de a părăsi încăperi, spune-le celorlalți când pleci, ascultă muzică bună pentru a te relaxa, muncește, fă bine, vorbește cu alții, dă sfaturi, ghidează, studiază, împarte obiectele tale cu ceilalți, întâmpină vizitatorii, și așa mai departe.

      Karamandu este un tânăr vlăstar care s-a mutat recent în São Paolo. Venit din interiorul Bahiei, mai exact din Porto Seguro, nu n-ar fi crezut niciodată că viața în marea capitală a țării este așa dinamică. A închiriat un apartament la vreo optzeci de kilometri de locul de muncă. În drumul său serviciu-casă obișnuia să prindă patru cozi și pierdea patru ore pe zi cu drumul dus-întors. Când ajungea la muncă într-o fabrică metalurgică, abia mai avea timp să discute cu colegii săi pentru că avea foarte mult de muncă. Această rutină se repeta și în orele libere și în weekenduri, atunci când pleca de acasă cu soția. În capitală și în împrejurimi, viața se scurgea mecanic, ceea ce distanța oamenii de viața lor interioară.

      Motivul pentru care s-a mutat în sud-estul țării a fost criza internă a pieței locurilor de muncă. Faptul că nu avea multe studii a contribuit la asta. Singura scăpare a fost să călătorească (la rugămintea unuia dintre verișorii săi care facilitase slujba) în São Paolo.

      Contând pe experiența sa de muncă atunci când a început serviciul, completând apoi zece ani, adaptarea la noul loc de muncă a venit natural. Secretul pentru munca lui, ca și pentru orice altă profesie, este să fii atent la noile trenduri, să știi cum să tratezi oamenii care sunt mai jos și mai sus decât tine, să fii punctual, flexibil, responsabil, amabil și politicos, să nu te plângi de orele peste program (atunci când se cer), să lucrezi în echipă și să ai ambiție și idei noi. Omul este demn doar când muncește și încearcă să facă din această lume un loc care se poate doar dezvolta.

      Viața este grea oriunde în lume, dar având același spirit de luptător ca al lui Karamandu, se întâmplă și lucruri bune. Ceea ce nu ai voie să faci este să te temi să riști sau măcar să încerci. Chiar și acum când locuiește în metropolă, nu ar putea uita niciodată bucățica de pământ pe care o are în Bahia sau familia lui care a rămas acolo. Rădăcinile lui îi oferă mândrie.

      Înăuntrul lui, cere ca totul să fie bine, ca el să aibă proprii copii, să îmbătrânească în capitală, dar proiectul său pentru pensionare este să aibă o viață liniștită, să-ți lase copiii în oraș și să se întoarcă în nord-est, să se odihnească și să se bucure mai mult de viață. Ei bine, cu toții sperăm la succes și fericire în proiectele noastre.

      Sfaturi pentru relația cu șeful. Tratează-ți șeful cu respect întotdeauna, cu atenție, și ascultă sfaturile lui. Avându-l pe acesta drept aliat este cheia viitorului tău în companie. Atunci când te ceartă, încearcă să te controlezi și să nu vrei să fii tu stăpânul. Dacă nu suporți critica, poate ar fi mai bine să-ți regândești planurile în caz că vrei să te angajezi.

      Nu rata niciodată ședințele sau proiectele pe care le faci cu ceilalți decât dacă ai o scuză foarte bună. Amintește-ți că munca ta este o sursă de venit, poate chiar pentru tot restul vieții tale.

      Nu te baza foarte mult pe colegi, pentru că vei fi dezamăgit. Nu oferi prietenia ta nimănui. Învață să distingi lucrurile. Ai prieteni în timpul liber, dar la muncă ai doar colegi.

      Ai grijă cu negustorii, pentru că nu se vor gândi de două ori până să te dea pe mâna șefului dintr-un oarecare motiv. Aceste persoane vor doar să câștige puncte în plus de la superiori pe seama ta și nu merită niciun