OP DE DAG. Humoristische waarheid. СтаВл Зосимов Премудрословски. Читать онлайн. Newlib. NEWLIB.NET

Автор: СтаВл Зосимов Премудрословски
Издательство: Издательские решения
Серия:
Жанр произведения: Приключения: прочее
Год издания: 0
isbn: 9785005090539
Скачать книгу
achttiende-eeuwse smeedrooster. Brandweerlieden werden, meer bepaald, jagers met vuur genoemd, en brandweerlieden zijn degenen die het in brand steken. Helaas is het ministerie van noodsituaties nog niet uitgevonden. Die vroegen hem:

      – Waar zit je mee?

      – Pubic en eieren!! antwoordde hij met tranen in zijn ogen. Hij werd ook gered en gestuurd om het bijgebouw, zonder ramen, schoon te maken. Integendeel, ik ging de ontkenning in en zei dat ik mijn leven zou beëindigen als ze mijn grondwettelijke rechten blijven schenden en me dwingen om hun shit in het bijgebouw schoon te maken. Ze lachten om de grondwet en vervingen mijn straf door me in de nieren te slaan, waarna ik ‘s nachts begon te pissen, in het begin met bloed en daarna frisdrank. Maar het toilet was niet!! En ik ploegde in een uur de uitgestrekte nacht van Nevsky Prospect, op zoek naar leven…

      noot VIER

      Methodius

      Het lot bracht me tijdelijk een held naar de stad. St. Petersburg, in een liefdadigheidsherberg, riep de mensen eenvoudigweg in als een dakloze. Ze gaven me een shkonar, dat wil zeggen, een bed, dat ik een halve maand van lokale dronkaard-autoriteiten afsloeg en vijftien in het ziekenhuis legde voordat ze me verlieten. Trofeeën waren matrassen. Ik heb er negen verzameld. Ik stapelde ze op elkaar en sliep bijna aan het plafond. Er waren wat ongemakken: vleierij stond erg loodrecht en ik leunde op een houten trap. Het leven verliep normaal: ochtend – avond, lunch – toilet, enzovoort. Ze betaalden mij en mijn kameraad-aalscholver Lyokha Lysy, die vijftien jaar twee hogere opleidingen in de zone had voltooid, voor de rustige staat van onze tweede verdieping. Hij verschilde niet van gezicht en had zijn achttien in het rood in zijn woorden. En omdat het moeilijk was om een bril met dergelijke oculairs te krijgen, vouwde hij uit de beschikbare, door drie frames met een bril toe te voegen en verbond ze met een koperdraad. Dus bereikte hij honderd procent visie. En ik begon hem waardig te maken met een grap van acht ogen. We woonden met hem in een gezin, zoals in de zone, kortom, we hadden wortels en deelden brood door te bakken, maar om de een of andere reden gaf hij me een groter stuk, respecteerde me of voedde me voor hongerige belegeringstijden om mijn leven te verlengen door absorptie mijn vlees. Elke ochtend vond ik wakker op mijn tafel voorzieningen voor de hele dag of meer. Oude mensen en inwoners van andere leeftijden, allemaal praktisch zittend op niet zo verre en niet te korte plaatsen: de kleinste was ongeveer vijftien jaar oud, deelden vrijwillig hun rantsoenen mee, verkregen op verschillende manieren van kleine diefstallen en hand-outs van rijkere delen van de bevolking, het zogenaamde thuis. Ik was altijd tegen en keerde dit terug, en dus betaalden ze hulde toen ik sliep. De kale was blij met deze aandacht en begon ook vet te eten.

      Op een ijzige ochtend werd ik wakker. Sneeuw viel uit het raam. Zoals gewoonlijk opstaan was luiheid en er waren geen plannen om geld te kopen, vooral sinds gisteren, en mijn hoofd stopte. De kale man las zoals gewoonlijk iets in zijn hoofd, alleen bewegend met zijn onderlip. En dit alles zou zijn doorgegaan, zo niet voor de verschijning van de oude zeventig jaar oude aalscholver-recidivist, een zeeman, zeeman over lange afstand, gepensioneerde en dakloze Methodius met Finse wortels. Ik wil opmerken dat veroordeelden meestal communiceren met kasten, zoals in dit geval. En hij sprak meer met een Kaukasisch dan met een Fins accent.

      – Nou, parasieten, hebben we een zucht? hij begon vanaf de schouder. Ik draaide me om, Bald liet het boek vallen. Er ging een minuut voorbij.

      – Wat heb je nodig, oud? – vroeg Bald en begroef zichzelf in een roman.

      – Stop met kijken naar het dossier, neem de distelvinken, dat ben ik, en ga mollig. Vier jaar lang ontving ik een pensioen.

      Na zijn woorden gingen er ongeveer twee minuten voorbij en knarste verse sneeuw onder onze voeten. In de verte was er een winkel met een sluimer van een soort Georgiër. We gingen erin en bestelden er tweehonderd. In besmeurd en toast Methodius:

      – Tataren leven niet zonder een paar! – we bestelden nog eens honderd. Vervolgens, na de oude toast:

      – God houdt van de drie-eenheid! – we hebben deze glazen ook leeggemaakt. Toen spraken we in stilte, elk met zichzelf en alleen Methodius zweeg niet en vertelde zichzelf hoe de eerste termijn werd ontvangen van de vijf beschikbare. We waren geen vrije luisteraars.

      – Ons schip kwam met Kyuubi. Ik ging naar het dorp van mijn broer. We hebben een week gedronken. Dus ‘s morgens kwamen we bij de huishoudster, na de gedenatureerde substantie en gingen langs het huis waar de bruiloft was. Ik feliciteerde hen en ze stuurden me drie brieven… Ik keek om me heen en zag een stapel stenen achter me, terwijl mijn broer voor maneschijn en een bijl ging, ik nam alle stenen in de hut, er was een wond, ja, de bruid was direct in het voorhoofd. Daarna begon hij de ramen te beschieten. De stapel had geen tijd om te eindigen toen ik al drie jaar in de gevangenis zat. Wat ga je nog meer drinken? – hij eindigde en ging naar de bar van consumptiegoederen.

      We dronken veel en hebben lange tijd zelfs een snack gehad. “S Avonds werd het dak van Lysy afgebroken en begon hij anderen tegen het lijf te lopen. Ik keek naar deze bespontovoe-les en leidde de dronken sidekick naar de hut. En Methodius lag op dit moment, al dan niet toevallig van Lysy, onder zijn oog op de tafel te dommelen en op de vloer te staan.

      In de ochtend werd ik gewekt door een dof geluid en een waanzinnige rel van Bald. Toen hij sliep, vloog een woedende Methodius met een slap de kamer in en sloeg een slapende Lyokha met een kruk direct op zijn voorhoofd. Hij sprong op het bed en viel op de vloer, stond op met een mat en sprong op de oude. Dan herinner ik me door een dutje dat er gevochten werd, totdat ze gescheiden werden. Toen ik Lysy weghaalde van de taverne, verloor de dronken Methodius het bewustzijn. Hij werd cultureel op straat uitgegooid voordat hij sloot, en hij kroop naar huis, vertrouwend op zijn instinct.

      – Je gooide me, kaal!! – Blafte als een grammofoon en hield op met braam en lisp, grootvader, al liggend op de vloer, met zijn rug naar beneden.

      – hoe? – vroeg, greep de keel van Methodius en zat als een varken, kaal met zijn botten van zijn handen.

      Op dat moment schrok de oude aalscholver, die probeerde weg te kruipen van onder de aalscholver van middelbare leeftijd, zijn linkeroor los en kneep een pruim uit zijn neus. De kale man antwoordde zonder zijn handen los te laten en blaasde hem hoofd op hoofd.

      – Goed, in natura. – Ik probeerde hun jonge aalscholver te kalmeren, bedoel ik. – Hé, daklozen, verspil ze aan de bedden. Vertel me, Methodius, wat begon er te zoemen?

      – ik!! – Kaal niet loslatend, begon de grootvader te rechtvaardigen. – Ik slaap, in natura, ik voel iemand porren verstand, ik open mijn ogen – sneeuw. Ik bewoog en begon op te staan. Ik draai me om en voor mij staan een tante en een tram, tien centimeter van me vandaan. De nacht is koud, met een kater, en ook Lysy, het vee, gooide het, ah!! Yay!! Yay!! – riep driemaal Methodius.

      – Ja!! Yep!! Yep!! – Drie keer sloeg Lysy hem in de ogen.

      Na een half uur bestelden we al tweehonderd gram en zouden we onze misverstanden rechtvaardigen. En dus een hele maand, terwijl Methodius niet verarmde. Het goede is een bankkaart. Economisch…

      VIJFDE noot

      Gele sneeuw

      – Het was, in die verre zonder wettelijke tijden, toen de toendra een man was. Til de oksel van de toendra-man een halve dag op, laat de oksel van de toendra-man een halve nacht zakken. En luizen leefden ervan. En om honderd procent visie goed te bekijken, dit waren helemaal geen luizen, maar mammoeten, ijsberen, herten aan het eind en varkens. En toen noemde iedereen de Chukchi-mensen, omdat zij het enige ras waren dat in de toendra leefde. Op de een of andere manier loopt een toendra-man met een oksel omhoog en krabt eraan, terwijl de Chukchi bij de yaranga een verschrikkelijke storm overleven. De oksel stopte met krabben aan de toendra-man en de storm zakte weg. En de Chukchi verlieten hun huizen in de toendra en bedankten hem onmiddellijk voor de schone witte sneeuw met zijn gele urine. En de toendra werd als een gebrek aan vitamine in het lichaam, zoals acne op het lichaam. En dit alles verscheen en iedereen begon te dansen, maar stilletjes begonnen de gele ijspegels te verdwijnen, iemand stal ze en liet gaten achter. En toen vervolgde de plaatselijke Chukchi-daklozen Serezha, die iedereen “gele sneeuw” noemde, zijn verhaal, de toendra-man