Eteri yağlar
sağlığınız ve güzelliğiniz için
Bölüm 1
Tarafından yazılmıştır
Lyudmila Ananieva
Çevirmen
Shahista Rakhimova
Telif hakkı
Telif hakkı © 2017 Lyudmila Ananieva
Her hakkı saklıdır.
Bu e-kitap yalnızca kişisel zevkiniz için lisanslıdır. Bu e-kitap satılamaz veya başkalarına verilemez. Bu e-kitabı başka biriyle paylaşmak isterseniz, paylaştığınız her kişi için lütfen ek bir kopyasını satın alınız. Bu e-kitabı okurken ve satın almadıysanız, lütfen kendi yasal kopyasını satın alınız. Bu yazarın eserlerine saygı gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.
İçindekiler
YLANG-YLANG (AROMATİK ASYA AĞACI)
Eteri yağlar, ruhsal durum ve sağlığa yararlı kokulardır, fakat, bunun yanı sıra, eşi benzeri olmayan, tedavi edici, tıbbi özelliklere de sahiptirler. Eteri yağlar, aynı zamanda, iyonlaştırıcı radyasyon, ksenobiotikler ve karsinojenler gibi dış ortamın olumsuz etkilerine karşı vücudumuzun dayanaklık gücünü arttırır, hastalıklardan korur, çevreyi iyileştirir, olumsuz çevre faktörlerine karşı vücut direncini arttırır vs.
Eteri yağlar – konsantre edilmiş çok yoğun maddelerdir. Dolayısıyla, lavanta ve çay ağacı yağları hariç, katkısız ve saf görünüşte hemen hemen hiç uygulanmazlar.
Bütün diğer yağlar belli temel çözücü – (havada yavaşça buharlaşarak, eteri yağlar etkisini arttıran zeytin, badem, avokado, üzüm çekirdekleri vs. gibi) bitkisel yağlar, süt, yoğurt, alkol, şampuan, balsam, krem içinde mutlaka çözülür. Bunun dışında, tuz ile de karıştırılabilir.
Temel çözücü olarak süt, krema, yoğurt, alifatik yağ kaynağı, ayrıca, bal, şarap veya votka da kullanılır.
Eteri yağlar, kozmetoloji açısından büyük önem taşımaktadır. Sebze/meyve yağları aracılığında birçok cilt sorunlarına çözüm bulunabilmektedir. Bakteresidal etkisinden dolayı, cilt, saç ve tırnak bakımı ile ilgili en çeşitli kozmetolojik işlemlerde kullanılmaktadır.
Yaş ilerledikçe, cildimiz daha çok nemlendirilmeye ve beslenmeye, ayrıca, güneş, rüzgâr ve soğuk hava etkisinden korunmaya ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla, yüz ve vücut cildinin bakımı için yavaş yavaş doğal eteri yağlara geçmekte yarar var. Eteri yağlar hem cilt bakımı, hem çeşitli hastalıkların önlenmesi için yararlı olabilir.
Eteri yağlar, iltihap söktürücü, antiseptik (mikrop öldürücü), temizleyici, nemlendirici, yumuşatıcı ve diğer özelliklerinden dolayı, kozmetoloji alanında uzun yıllardır başarılı bir şekilde kullanılagelmiştir.
Kuru cilt için lavanta, sardunya, gül, ylang-ylang (aromatik Asya ağacı), rezene, biberiye, mercanköşk, yasemin, santal ve pembe ağaçtan alınan eteri yağları temel yağlarla uygunlaştırarak kombinasyon halinde kullanınız.
Kuru cilt için temel yağlar: Avustralya fındığı, jojoba ağacı, badem, kayısı ve şeftali çekirdeklerinden alınan yağlar.
Normal cilt için: lavanta, sardunya, gül, limon yağları temel yağlarla kombinasyon halinde kullanılabilir.
Normal cilt için temel yağlar: Avustralya fındığı, jojoba ağacı, badem, üzüm ve şeftali çekirdeklerinden alınan yağlar.
Yağlı cilt için eteri yağlar: bergamot, tatlı portakal, güve otu, greyfurt, sardunya, limon, lavanta, ylang-ylang (aromatik Asya ağacı), selvi, ardıç, sedir yağları.
Yağlı cilt için temel yağlar: üzüm, kayısı ve şeftali çekirdeklerinden alınan yağlar. Bu yağlar, temel yağlarla uygulandığında, cildin yağ dengesini düzenleyerek, normal hale getirir.
Cilt tipini belirleme:
Kozmetik