Bulgarian. Список электронных книг на Bulgarian языке. Огромное количесвто электронных книг на всех языках. Все бесплатно и без смс.
Бiльярд а палове дзесятай
Название Бiльярд а палове дзесятай
Автор(ы) произведения Генрих Бёлль
Жанр Классическая проза
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Сонети
Название Сонети
Автор(ы) произведения Уилиям Шекспир
Жанр Поэзия
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Приказка за обущаря Маруф
Название Приказка за обущаря Маруф
Автор(ы) произведения Йордан Милев
Жанр Сказка
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Звездните рейнджъри
Название Звездните рейнджъри
Автор(ы) произведения Робърт Хайнлайн
Жанр Научная Фантастика
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Робърт Хайнлайн е автор на тринадесет от първите двадесет бестселъра на научната фантастика, както и на книгата с най-голям тираж в историята на фантастиката — „Странник в странна страна“ (над 3 милиона екземпляра). Четирикратен носител е на наградата Хюго за роман, а през 1975 г. е обявен за първи Гранд мастър на Небюла. Романът „Звездните рейнджъри“ донася на Хайнлайн популярност, но му спечелва славата на милитарист и реакционер дори в самите Съединени щати. Някои твърдят, че това е най-кървавият роман, експлоатиращ идеята за „силната личност“. Прословутите „рейнджъри“ стават причина фантаст номер едно да остане почти непознат в държавите от бившия социалистически лагер, за разлика от своите събратя по перо Айзък Азимов и Артър Кларк.
Една спечелена рубла
Название Една спечелена рубла
Автор(ы) произведения Автор неизвестен
Жанр Сказка
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Мисията на шута
Название Мисията на шута
Автор(ы) произведения Робин Хоб
Жанр Классическая проза
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Робин Хоб е сред най-изтъкнатите съвременни автори на фентъзи. Сега тя продължава сказанието за Фицрицарин Пророка — творба с изумителни мащаби, блясък и изпълнен с неподправено въображение артистизъм. „Мисията на Шута“ е завладяващ разказ за човека, най-сетне противопоставил се на двете магии, които разкъсват не само него самия, но и земята му. Цели петнадесет години след събитията, разтърсили предишния му живот, Фицрицарин Пророка е живял в самоналожено изгнание. Повечето хора са приели, че е мъртъв. Незаконороден, с царствената кръв на Пророците, той се е оттеглил в самотна селска къща. Там отглежда осиновения си син Хеп и споделя самотата си със своя верен, свързан с магията Осезание вълк Нощни очи. Но разгарът на лятото довежда на прага му гости, а с тях — и миналото му. Джина, странстваща вещица, предрича, че при него ще се върне една отдавна изгубена любов. Сенч — дворцов убиец и едновременно наставник на Фиц пък желае той да се завърне в замъка Бъкип. А и Шутът, бившият Бял ясновидец, се появява отново като богатия и чаровен лорд Златен и призовава Фиц да поеме задължението си на Катализатор, онзи, който дава възможност на други да се превърнат в герои, за да променят завинаги пътя на времето. На всички тях Фиц отказва. Но тогава идва призивът, който той не може да пренебрегне.
Специален доклад
Название Специален доклад
Автор(ы) произведения Филип К. Дик
Жанр Научная Фантастика
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация

Тук там има тигри
Название Тук там има тигри
Автор(ы) произведения Стивън Кинг
Жанр Классическая проза
Язык Bulgarian
Серия

Аннотация